Як Морозюк із Харкова завдяки Гринкевичу стала успішною і майже все втратила

Художниця Соня Морозюк поплатилася своєю кар’єрою за корупційні оборудки свого нареченого Романа Гринкевича, якого разом з батьком звинувачують у розкраданні коштів Міноборони. Дівчина стверджує, що нічого не знала про злочини сім’ї свого нареченого, а їй закидають те, що не знати вона не могла, адже за допомогою грошей Гринкевича вона і стала популярною. Майном Соні вже зацікавилося ДБР. “Інформатор” дізнався, хто така художниця, чому вона попала в поле зору правоохоронців та розшукав першого чоловіка Морозюк.

Інфоциганський дизайн

Соня Морозюк ледве не стала невісткою львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого звинувачують у хабарництві та розкраданні державних коштів. Художниця заявила, що покине нареченого, якщо його вина буде доведена, а подаровані речі продасть і задонатить на ЗСУ. Коханого вона таки покинула, а от все решта – під питанням.

Агентство з розшуку та менеджменту активів опублікувало список елітної нерухомості, яка належить Гринкевичу та його оточенню. Серед них значаться дві квартири у власності Морозюк та нежитлове приміщення під галерею. Слідчі мають перевірити, чи могли ці квартири бути куплені на вкрадені у держави гроші.

Софія Морозюк – донька досить впливового харківського дизайнера Юрія Морозюка. Він викладає  на кафедрі дизайну та інтер’єру у ХНУ імені Бекетова. У соцмережах харків’яни стверджують, що він має зв’язки з харківською арттусовкою та місцевими елітами, робив вдома у них дизайнерські ремонти.

Серед його робіт у Харкові – проєкт Клубу журналістів “Перша Столиця”, проєкт станції Технічної Творчості Молоді, проєкт ресторанного комплексу “Британія”, дизайн-проект відкритого спортивного комплексу у парку Маяковського та багато інших, що свідчить про велику залученість Морозюка як дизайнера до державних тендерів.

У відкритих реєстрах на Юрієві Морозюку значиться 7 квартир. Цікавим є і той факт, що відома харківська світська левиця та донька Михайла Добкіна у 2017 році створила благодійний фонд, куди директором запросила Соню Морозюк, а з 2019 року навіть піарила її картини у власній галереї.

Мати художниці – Ліліана Семенюта займається підприємницькою діяльністю. Серед послуг, які вона надає, значаться видання періодики, освіта у сфері культури, театральна та концертна діяльність і навіть прибирання квартир. Себе Семенюта позиціонує як коуча, регулярно проводить різноманітні тренінги з саморозвитку. У народі схожих тренерів ще називають “інфоциганами”. Ті, хто знає Ліліану, кажуть, що гроші її не полюбляють – адже сфера коуча в тренінгах не надто прибуткова.

НОВІ ПУБЛІКАЦІЇ

Відмовлявся вірити у напад РФ. Вийшла біографія Зеленського The Showman
Книга журналіста Time Саймона Шустера The Showman (Шоумен) про президента України Володимира Зеленського з’явилася у продажу. Її анонс вже викликав бурхливе обговорення в українському суспільстві після того, як британський Telegraph опублікував уривки із книги. У день виходу біографії Зеленського про неї написало провідне американське видання Bloomberg.
Про Голодомор на Харківщині створили гру
Гра “Famine Way” (“Голодний шлях”) присвячена подіям Голодомору 1932-1933 років. А її дія розгортається в селі Переяснівка на Харківщині, повідомляє Gamedev.
“Окопні очі” для ЗСУ в Харкові роблять за секретною технологією
В Харкові троє братів-волонтерів налагодили виробництво перископів з пластикових каналізаційних труб
Від Бетховена до Скорика: пам’ять Небесної сотні в Харкові вшанували музикою
У День пам’яті Героїв Небесної сотні, що відзначається 20 лютого, у Харкові відбувся концерт “Музика гідності та свободи”. Музиканти університету мистецтв імені І.П. Котляревського виступали у безпечному приміщенні.