“Окопні очі” для ЗСУ в Харкові роблять за секретною технологією 

В Харкові троє братів-волонтерів налагодили виробництво перископів з пластикових каналізаційних труб

Троє братів – Євген Соколець, Павло Брегель та Віктор Сарматицький, волонтерять майже від початку повномасштабної війни. Вони збирають перископи – «окопні очі», що допомагають зберегти життя українських захисників.

У пригоді стають звичайні сантехнічні матеріали. Брати вже передали на фронт понад 3 тисячі приладів, проте зараз, констатують, благодійних пожертв на їхню діяльність значно поменшало.

Про те, як вдалося створити перископ, скільки він коштує, як вдалося виконати побажання бійців, про охочих пропіаритися на чужій роботі, про спроби продавати безкоштовні для війська прилади – волонтери розповіли кореспондентам МГ «Об’єктив».

Фейсбук Павла Брегеля

НОВІ ПУБЛІКАЦІЇ

Відмовлявся вірити у напад РФ. Вийшла біографія Зеленського The Showman
Книга журналіста Time Саймона Шустера The Showman (Шоумен) про президента України Володимира Зеленського з’явилася у продажу. Її анонс вже викликав бурхливе обговорення в українському суспільстві після того, як британський Telegraph опублікував уривки із книги. У день виходу біографії Зеленського про неї написало провідне американське видання Bloomberg.
Про Голодомор на Харківщині створили гру
Гра “Famine Way” (“Голодний шлях”) присвячена подіям Голодомору 1932-1933 років. А її дія розгортається в селі Переяснівка на Харківщині, повідомляє Gamedev.
Від Бетховена до Скорика: пам’ять Небесної сотні в Харкові вшанували музикою
У День пам’яті Героїв Небесної сотні, що відзначається 20 лютого, у Харкові відбувся концерт “Музика гідності та свободи”. Музиканти університету мистецтв імені І.П. Котляревського виступали у безпечному приміщенні.
Все розбите і нікого немає
Як живе 11-річний хлопчик у Ізюмі посеред війни До війни 11-річний Богдан любив грати у футбол. Тепер він мріє про друзів і знову ходити до школи. Історію життя дитини в Ізюмі на Харківщині розповіли в UNICEF Ukraine.