Дезертувала прикордонниця на Харківщині: її шукають

На Харківщині заочно повідомили про підозру одразу за двома статтями КК колишній співробітниці Держприкордонслужби України.

Жінка працювала техніком на пункті прикордонного пропуску «Тополі», а жила у Куп'янську-Вузловому. Коли прикордонний пункт захопили росіяни, вона відмовилася виїхати на підконтрольну територію України та перестала виконувати накази своїх командирів. Натомість колись українська прикордонниця почала активно співпрацювати з окупантами. Вона «влаштувалася на роботу» до незаконно створеного загарбниками «державного підприємства «Куп'янська залізниця».

«Цей господарюючий суб'єкт займався задоволенням потреб окупаційної влади у вантажних та пасажирських перевезеннях по захопленій території України та в Росію, а також забезпечував перекидання з території Росії військової техніки, боєприпасів та живої сили противника для подальшого ведення загарбницької війни в Україні», — повідомив речник УСБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Згодом зрадниця отримала «підвищення» та зайнялася підбором зрадників для роботи на окупантів. Платили їй за продаж Батьківщини по 45 тисяч карбованців на місяць.


НОВІ ПУБЛІКАЦІЇ

Відмовлявся вірити у напад РФ. Вийшла біографія Зеленського The Showman
Книга журналіста Time Саймона Шустера The Showman (Шоумен) про президента України Володимира Зеленського з’явилася у продажу. Її анонс вже викликав бурхливе обговорення в українському суспільстві після того, як британський Telegraph опублікував уривки із книги. У день виходу біографії Зеленського про неї написало провідне американське видання Bloomberg.
Про Голодомор на Харківщині створили гру
Гра “Famine Way” (“Голодний шлях”) присвячена подіям Голодомору 1932-1933 років. А її дія розгортається в селі Переяснівка на Харківщині, повідомляє Gamedev.
“Окопні очі” для ЗСУ в Харкові роблять за секретною технологією
В Харкові троє братів-волонтерів налагодили виробництво перископів з пластикових каналізаційних труб
Від Бетховена до Скорика: пам’ять Небесної сотні в Харкові вшанували музикою
У День пам’яті Героїв Небесної сотні, що відзначається 20 лютого, у Харкові відбувся концерт “Музика гідності та свободи”. Музиканти університету мистецтв імені І.П. Котляревського виступали у безпечному приміщенні.