Тисячі людей та західні дипломати. Як прощаються з Навальним у Москві (відео)

Сьогодні, 1 березня, у Москві проходять похорони російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у колонії. На громадянську церемонію прощання приїхали посли західних демократичних держав та росіяни, незважаючи на ризик розгону.

Спочатку москвичі зібралися біля храму ікони Божої Матері «Втамуй моя печалі», де відбувалося відспівування Олексія Навального.

Зранку столичний морг затримав видачу батькам тіла опозиціонера, повідомляє BILD. Це схоже на «психологічну війну» і свідчить, що у Кремлі нервують. Існує ризик, що силовики спробують розігнати траурну процесію і затримають тих, хто прийшов на прощання.

Біля храму зібралися сотні людей, черга з бажаючих попрощатися розтягнулася на кілька кварталів. Церемонію посилено охороняють силовики, на даху стоять снайпери. На місці встановили металеві рамки та огорожі, стягнуті загони ОМОН. Поліція перевіряє документи та особисті речі присутніх, обмежений доступ до Інтернету.

НОВІ ПУБЛІКАЦІЇ

Відмовлявся вірити у напад РФ. Вийшла біографія Зеленського The Showman
Книга журналіста Time Саймона Шустера The Showman (Шоумен) про президента України Володимира Зеленського з’явилася у продажу. Її анонс вже викликав бурхливе обговорення в українському суспільстві після того, як британський Telegraph опублікував уривки із книги. У день виходу біографії Зеленського про неї написало провідне американське видання Bloomberg.
Про Голодомор на Харківщині створили гру
Гра “Famine Way” (“Голодний шлях”) присвячена подіям Голодомору 1932-1933 років. А її дія розгортається в селі Переяснівка на Харківщині, повідомляє Gamedev.
“Окопні очі” для ЗСУ в Харкові роблять за секретною технологією
В Харкові троє братів-волонтерів налагодили виробництво перископів з пластикових каналізаційних труб
Від Бетховена до Скорика: пам’ять Небесної сотні в Харкові вшанували музикою
У День пам’яті Героїв Небесної сотні, що відзначається 20 лютого, у Харкові відбувся концерт “Музика гідності та свободи”. Музиканти університету мистецтв імені І.П. Котляревського виступали у безпечному приміщенні.